Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Poster Award voor onderzoek Roderick Wondergem
17/11/2016

Poster Award voor onderzoek Roderick Wondergem

Tijdens de 'European Congress' van de 'World Confederation for Physiotherapy' (WCPT) in Liverpool op 11 en 12 november 2016 ontving drs. Roderick Wondergem de 'Outstanding Poster Award' (zie foto).

> Verder lezen
06/04/2016

Subsidie voor PARASOL-studie

SIA RAAK-publiek geeft subsidie voor het evalueren van een proactief zorgprogramma gericht op het voorkomen van chroniciteit bij somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten; de PARASOL-studie. In dit project wordt onderzocht of een proactief en ‘blended’ multidisciplinair eerstelijns preventieprogramma effectief is bij patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen van deze chronische klachten.

> Verder lezen
Hoe participeren studenten in de AWF Utrecht?
04/04/2016

Hoe participeren studenten in de AWF Utrecht?

Jaarlijks participeren veel hbo- en wo-studenten binnen onderzoeks- of innovatieprojecten van de AWF Utrecht. Daarnaast fungeren de Julius Gezondheidscentra als leerwerkplaats voor klinische stages voor studenten Fysiotherapie. In het begeleiden van studenten die participeren in onderzoeksprojecten wordt het zogenaamde dakpan-principe gehanteerd, dat zijn vruchten lijkt af te werpen. Wat houdt dit principe in?

> Verder lezen
Uitgelicht: Roderick Wondergem & RISE-onderzoek
02/04/2016

Uitgelicht: Roderick Wondergem & RISE-onderzoek

Roderick Wondergem is docent bij Fontys Paramedische Hogeschool en promovendus op het RISE-project. In dit project doet hij met subsidie van NWO-onderzoek naar sedentair gedrag bij mensen na een beroerte. Uiteindelijke doel: het ontwikkelen van een interventie gericht op het beter begeleiden naar huis van mensen na een beroerte die een verhoogd risico hebben op een sedentaire levensstijl vanuit de eerstelijns zorg.

> Verder lezen
reclamebureau anno nu ifthen.nl