Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Betere afstemming eerstelijnszorg artrose
02/04/2016

Betere afstemming eerstelijnszorg artrose

De juiste behandeling door de huisarts en/of fysiotherapeut kan ervoor zorgen dat klachten en beperkingen vanwege artrose verminderen. Een operatie hoeft dan wellicht niet meer of kan uitgesteld worden. Fysiotherapeuten, huisartsen en onderzoekers van de AWF Utrecht - Julius Gezondheidscentra hebben een stapsgewijze behandelstrategie ontwikkeld, geïmplementeerd en geëvalueerd.

> Verder lezen
01/04/2016

Slimmer Meten

Accurate en gebruiksvriendelijke meetinstrumenten om inzicht te krijgen in het fysiek functioneren en participeren van patiënten is voor de fysiotherapeut van cruciaal belang. Fysiotherapeuten gebruiken hiervoor vaak vragenlijsten. Binnen de AWF Utrecht is een nieuw innovatief digitaal meetinstrument (zogenaamde ‘Computer Adaptieve Test’) onderzocht. Dit instrument komt zowel de accuraatheid van meten als de belasting voor patiënt en therapeut ten goede. De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Physical Therapy. 

> Verder lezen
Veranderende rol voor fysiotherapeut
31/03/2016

Veranderende rol voor fysiotherapeut

Op 18 januari 2016 heeft prof. dr. Cindy Veenhof in het Academiegebouw in Utrecht haar oratie gehouden: 'Patiënt brengt fysiotherapeut in beweging'. Prof. dr. Cindy Veenhof is als voorzitter van de stuurgroep betrokken bij AWF Utrecht. Aan de hand van twee speerpunten van haar leerstoel schetste Veenhof welke richtingen de fysiotherapeuten naar haar mening op moeten bewegen om aan te sluiten bij de behoeftes van de patiënten in de toekomst.

> Verder lezen
Lid tweede kamer en bestuur KNGF bezoeken AWF Utrecht
30/03/2016

Lid tweede kamer en bestuur KNGF bezoeken AWF Utrecht

In augustus 2015 heeft Hanke Bruins Slot, kamerlid en binnen het CDA verantwoordelijk voor de zorg, samen met het bestuur van het KNGF de AWF Utrecht binnen de Julius Gezondheidscentra bezocht.

> Verder lezen
reclamebureau anno nu ifthen.nl